Terug naar toen | Eindhoven Tower

De Groene Toren in aanbouw, op de achtergrond de V&D, 1973. Fotograaf: A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe.

New York heeft Trump Tower, de inmiddels herrezen Twin Towers en nog heel veel meer towers. Eindhoven heeft inmiddels ook al de nodige hoogbouw waaronder het in aanbouw zijnde 75 meter hoge Studenthotel aan het Stationsplein dat langzaam maar zeker zijn gedaante toont aan de stad nu de bouwsteigers eromheen zo goed als verdwenen zijn.

Op een steenworp afstand hiervandaan, aan de Vestdijk, wordt een gebouw juist aan het zicht onttrokken door bouwsteigers en blauw steigerdoek. In de volksmond staat dit gebouw bekend als de Groene Toren, officieel heet het Eindhoven Tower. In 1973 werd begonnen met de bouw van het twaalf verdiepingen tellende kantoorgebouw dat een jaar later gereed kwam. De begane grond kreeg een winkelbestemming. Medio jaren tachtig blijkt de Groene Toren te kampen met grote leegstand nadat het Kadaster en het belastingkantoor elders onderdak gaan. Maar liefst tien verdiepingen zijn dan beschikbaar voor de verhuur. Sinds de laatste economische crisis is er opnieuw een overschot aan kantoorruimte in Eindhoven. Reden voor projectontwikkelaars om het 13.000 vierkante meter tellende pand aan de kantorenmarkt te onttrekken en een nieuwe bestemming te geven. Er komen appartementen in, een hotel, diverse vergaderruimtes en horeca. En als alles meezit kan vanaf volgend jaar al vorkje prikkend op de bovenste verdieping van de dan geheel gemoderniseerde Eindhoven Tower genoten worden van een adembenemend mooi uitzicht over skyscrapercity Eindhoven.

 

Foto: De Groene Toren in aanbouw, op de achtergrond de V&D, 1973. Fotograaf A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Bioscoop Alcazar
Een kolossale burcht waar bloedig is gevochten
Akte van overdracht, gepasseerd voor schepenen van Geertruidenberg, door Jan Cornelis Joppen van Baevels en Jan Jans Schoonemans te Dordrecht, als voogd van Janneken Cornelis Joppen van Baevel, kinderen van Cornelis Job Jacobss. van Baevel en Lijntgen Jans Schoonemans, aan hun broer Jacob Cornelis Joppen van Baevel, van 2/3 part van een huis, pottenbakkerij, klein huis, loodsen, grond, erf en toebehoren, gelegen opden haverdijck ontrent den manhuijs steijger ofte poorte, genaamd den Vergulden Poth, te Geertruidenberg. 1635 juni 08
De Kanaaldijk Noord-West te Helmond in 1918. Fotograaf Onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...